W3C Markup Validation Service

W3C Markup Validation Service, wat is het?

Kort door de bocht, het is een gratis dienst die documenten (HTML, XHTML, …) controleert op conformiteit met de W3C-normen.

Wat is de W3C Markup Validation Service?

De W3C Markup Validation Service is een online hulpmiddel dat webontwikkelaars helpt bij het controleren van de syntaxis van hun HTML-, XHTML- en XML-documenten. De service valideert documenten volgens de door de World Wide Web Consortium (W3C) gepubliceerde standaarden. De W3C Markup Validation Service is gratis beschikbaar voor iedereen.

Hoe werkt de W3C Markup Validation Service?

De W3C Markup Validation Service is een online hulpmiddel dat webbouwers helpt bij het controleren van de syntaxis van hun HTML-, XHTML- of XML-documenten. De service is gratis beschikbaar voor iedereen.

Wanneer je een pagina wilt valideren, voer je simpelweg de URL in en klik je op ‘Valideren’. Je krijgt dan een rapport met eventuele fouten die zijn gevonden. Sommige fouten zijn niet ernstig en hebben geen invloed op de weergave van de pagina, maar andere fouten kunnen ervoor zorgen dat de pagina niet correct wordt weergegeven.

Het is aan te raden om regelmatig je document te valideren, vooral als je wijzigingen hebt aangebracht. Dit kan ervoor zorgen dat er sneller fouten worden gecorrigeerd, waardoor je pagina beter blijft renderen in verschillende browsers.

Waarom zou je de W3C Markup Validation Service gebruiken?

Het is erg handig zijn, omdat fouten in de code soms moeilijk te vinden zijn. De tool geeft ook aanbevelingen voor hoe de problemen kunnen worden opgelost.

Wat zijn de voordelen van de W3C Markup Validation Service?

De W3C Markup Validation Service is een online service die webontwikkelaars helpt bij het valideren van hun HTML- of XHTML-documenten. De service maakt gebruik van verschillende validatietechnologieën, waaronder SGML Parsers en XML Schema’s.

Wat zijn de nadelen?

De tool van W3 is een online hulpmiddel waarmee webontwikkelaars kunnen controleren of hun HTML- en CSS-code aan de standaarden van de World Wide Web Consortium voldoet. Het is echter niet perfect en heeft soms wat nadelen.

Ten eerste geeft de service soms foutieve resultaten. Dit komt omdat de validator alleen naar de code kijkt en niet naar de werkelijke pagina. Soms kan er dus sprake zijn van een “fout” in de code, maar in werkelijkheid is alles goed weergegeven op de pagina.

Ten tweede is de service langzaam. Soms duurt het even voordat je resultaten terugkrijgt, vooral als je pagina heel groot is of veel code bevat. Dit kan erg irritant zijn als je snel wilt weten of je code wel goed is.

Ten derde begrijpt de service soms niet goed wat je bedoelt. Als je bijvoorbeeld iets wilt toevoegen aan je HTML-code, maar je weet niet precies hoe je dat moet doen, kan de validator soms foutieve suggesties geven. Dit kan ervoor zorgen dat je code nog verder van de standaard af komt te staan.

Al met al is de W3C Markup Validation een handig hulpmiddel, maar het is niet perfect. Soms kan het wat foutieve resultaten geven of langzaam zijn, maar het kan ook wel eens goed uitkomen als je snel wilt weten of je code wel voldoet aan de standaarden.

Conclusie

De W3C Markup Validation is een online tool die webontwikkelaars helpt bij het controleren van de syntactische geldigheid van hun HTML-, XHTML- en XML-documenten. De service valideert documenten volgens de door de World Wide Web Consortium (W3C) vastgestelde standaarden.