Linkbuilding strategie, welke strategie werkt het beste?

Linkbuilding strategieën zijn er in alle maten en vormen, maar welke strategie werkt het beste? In dit artikel bespreken we de verschillende linkbuilding strategieën en geven we tips over hoe je deze het beste kan toepassen.

Introductie

Zoals je misschien wel weet, is linkbuilding een van de meest effectieve manieren om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Maar wat is nou precies linkbuilding? Linkbuilding is het proces waarbij je links naar jouw website plaatst op andere websites. Dit kan door middel van gastblogs, social media of andere sites. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk relevante en kwalitatieve links naar jouw website te krijgen, zodat Google jouw website als relevant en betrouwbaar ziet. Dit zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan, wat uiteindelijk leidt tot meer bezoekers op jouw website. Kortom: linkbuilding is een onmisbare strategie voor elke serieuze marketeer die hogere posities in de zoekresultaten wil bereiken.

Maar er bestaan talloze verschillende soorten links en linkbuilding strategieën. Welke strategie werkt nu het beste? In dit artikel bespreken we de 4 populairste linkbuilding strategieën.

1. Gastblogs

Gastblogs zijn artikelen die je plaatst op een andere website. Veel bedrijven, organisaties en bloggers stellen hun website open voor gastblogs van externe schrijvers. Dit is een uitstekende manier om links naar jouw website te krijgen. Een goede gastblog is namelijk interessant, informatief en relevant voor de lezers van die website. Bovendien kun je bij het plaatsen van een gastblog meestal ook een link naar jouw website opnemen in de bio of ‘about’-pagina. Zorg er wel altijd voor dat de link die je plaatst relevant is voor het artikel en de website waarop je het plaatst. Anders is de link waardeloos en kan het zelfs negatieve gevolgen hebben voor jouw website.

2. Social media

Social media is een uitstekende manier om links naar jouw website te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een goede social media strategie opzetten. Zorg ervoor dat je actief bent op de sociale media kanalen die relevant zijn voor jouw bedrijf of organisatie. Post regelmatig interessante en relevante updates en plaats af en toe een link naar jouw website. Zorg er wel altijd voor dat de link die je plaatst relevant is voor het artikel of de update waarmee je het deelt. Anders is de link waardeloos en kan het zelfs negatieve gevolgen hebben voor jouw website.

3. Directories

Directories zijn websites waar bedrijven, organisaties en websites worden verzameld in een soort online-telefoonboek. Het plaatsen van jouw bedrijf of website in een relevante directory kan helpen om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Zorg er wel altijd voor dat je bedrijf of website relevant is voor de directory waarin je het plaatst. Anders is de link waardeloos en kan het zelfs negatieve gevolgen hebben voor jouw website.

4. Forum handtekeningen (signaturen)

Forum signaturen zijn links die je plaatst in de ondertekening van jouw berichten op online forums. Dit kan een uitstekende manier zijn om relevante links naar jouw website te krijgen. Zorg er wel altijd voor dat je alleen forum signaturen plaatst op forums die relevant zijn voor jouw bedrijf of organisatie. Anders is de link waardeloos en kan het zelfs negatieve gevolgen hebben voor jouw website.

Waarom linkbuilding strategie belangrijk is

Linkbuilding is een zeer belangrijk onderdeel van SEO. Het is echter niet zo simpel als het lijkt en vraagt veel tijd, energie en doorzettingsvermogen. Er zijn site. Dit is een geweldige manier om links naar je website of blog te krijgen, maar ook om je naam en werk bekend te maken bij een groter publiek. Het plaatsen van links naar je website of blog op sociale media is ook een geweldige manier om linkbuilding strategie toe te passen. Het delen van je werk op sociale media zal niet alleen helpen bij het genereren van meer verkeer, maar zal ook helpen bij het bouwen van een sterkere online aanwezigheid.

De verschillende linkbuilding strategieën

Als het gaat om linkbuilding, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen. Sommige mensen kiezen ervoor om links naar hun website te plaatsen op andere websites, in blogberichten of op sociale media. Anderen kiezen ervoor om gast blog berichten te schrijven voor andere websites of invloedrijke bloggers in hun niche te benaderen met een linkverzoek.

Welke strategie je ook kiest, het is belangrijk dat je altijd kwaliteitsinhoud publiceert die waardevol is voor jouw doelgroep. Alleen dan zullen mensen ernaar linken en zul je linkbuilding campagne succesvol zijn.

Welke linkbuilding strategie werkt het beste?

Als je een website of blog wilt maken, is het belangrijk om te weten welke linkbuilding strategie het beste werkt. Er zijn veel verschillende manieren om links naar je site te krijgen, maar niet allemaal zijn even effectief. Sommige linkbuilding strategieën kunnen zelfs schadelijk zijn voor je website. De mogelijkheden die hierboven staan werken allemaal goed. Het is afhankelijk van je huidige stand van zaken welke strategie moet kiezen.

Welke linkbuilding strategie werkt NIET?

Wat is jouw favoriete linkbuilding strategie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zoals we eerder hebben besproken, zijn er veel verschillende manieren om links naar je website te krijgen. Sommige van deze strategieën werken beter dan andere, maar er is één ding dat ze allemaal gemeen hebben: als ze niet goed worden uitgevoerd, zullen ze niet werken.

Linkruil

Linkruilen is een van de oudste trucjes in het boek en helaas ook eentje die steeds minder effectief wordt. Dit komt omdat Google steeds beter wordt in het herkennen van natuurlijke linkprofielen. Als je dus links gaat ruilen met een andere website, is de kans groot dat Google dit gaat zien als een poging om je linkprofiel te manipuleren.

Linkkopen

Net als linkruilen is linkkopen een strategie die steeds minder effectief wordt. Google heeft namelijk aangegeven dat het niet wil dat mensen betalen voor links, omdat dit de zoekresultaten zou kunnen manipuleren. Als je dus links koopt, loopt je het risico dat Google je website gaat penaliseren.

Linkfarms

Linkfarms zijn websites die bedoeld zijn om zo veel mogelijk links naar andere websites te genereren. Dit is een strategie die nooit echt heeft gewerkt, maar inmiddels is het effect ervan nog slechts minimaal. Google herkent linkfarms namelijk steeds beter en als je ervoor kiest om links van een linkfarm te gebruiken, loop je het risico dat je website wordt gestraft.

Het plaatsen van linkjes in commentaren op andere websites

Het plaatsen van linkjes in commentaren op andere websites is een strategie die steeds minder effectief wordt. Dit komt omdat veel website-eigenaren tegenwoordig de optie hebben om commentaren met links automatisch te laten verwijderen. Bovendien zijn veel mensen terughoudend met het klikken op links in commentaren, omdat ze niet zeker weten of deze wel veilig zijn.

Linkbait

Linkbait is een techniek waarbij je inhoud maakt met de bedoeling dat andere mensen deze gaan delen en linking naar je website. Het gebruik van linkbait kan een effectieve strategie zijn, maar alleen als je inhoud echt waardevol is. Als je dus linkbait gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je inhoud de moeite waard is om te delen.

Gastblogs (?!)

Ja je leest het goed. Ook gastbloggen kán een negatief effect hebben op je DA. Gastbloggen is een strategie waarbij je een blog schrijft voor een andere website in ruil voor een link naar je eigen website. Gastbloggen kan een effectieve strategie zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen gastblogs schrijft voor hoogwaardige websites. Als je gastblogs gaat schrijven voor minder goede websites, kan dit namelijk negatief uitpakken voor je linkprofiel.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel, weet je (hopelijk) welke linkbuilding strategie het beste werkt. Het is belangrijk om een ​​strategie te kiezen die bij jouw bedrijf en doelen past. Als je nog steeds twijfelt over welke strategie je moet kiezen, neem dan contact op met een online marketingbureau. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Don't be Shy,
Let's
Talk!

Ik help je graag met het zetten van de volgende digitale stap op het gebied van Linkbuilding strategie, welke strategie werkt het beste?!

Terugbel verzoek!

Mag ik je terugbellen voor een kop koffie?