Link plaatsen zonder backlink, hoe doe je dat?

Je hebt een leuk artikel geschreven en wilt dat anderen dit ook lezen. Een manier om dit te doen is door linkjes naar je artikel te plaatsen op andere websites of social media. Maar wat als je geen backlink wilt? In dit artikel leer je hoe je dat doet!

Als je een link plaatst zonder backlink, gebruik je dan de nofollow-tag?

Nee, als je een link plaatst zonder backlink, hoeft dat niet meteen te betekenen dat je de nofollow-tag moet gebruiken.
Een link is een hypertekstkoppeling die verwijst naar een andere webpagina, afbeelding of bestand. Een link wordt ook wel een hyperlink of weblink genoemd.

De nofollow-tag is een attribuut dat aan een hyperlink kan worden toegevoegd. Het attribuut geeft aan dat de zoekmachines de link niet moeten volgen en dus ook niet moeten meewegen in de bepaling van de relevantie van een pagina.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link die naar jouw website of webpagina leidt. Backlinks zijn belangrijk voor de SEO van je website, want hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan. Link builden kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er ook manieren om links te krijgen zonder dat je ze hoeft te bouwen. In dit artikel geven we tips voor linkbuilding zonder backlinks.

Hoe plaats ik een link op mijn website zonder backlink?

Als je een link naar een andere website op je eigen website wilt plaatsen, is het belangrijk om te weten hoe je dat moet doen zonder een backlink te maken. Backlinks kunnen namelijk negatieve gevolgen hebben voor je website, zoals een lagere zoekmachinepositie.

Om een link op je website te plaatsen zonder backlink, volg dan deze stappen:

1. Ga naar de website waarvan je de link wilt plaatsen.
2. Kopieer de URL van die website.
3. Ga naar je eigen website en plak de URL in het ‘Adres’ veld van de link die je wilt toevoegen.
4. Zorg ervoor dat op de anchor “nofollow” staat.
5. Voeg eventueel anchor text toe aan de link (dit is de tekst die wordt weergegeven als je muis over de link gaat). Dit kan bijvoorbeeld de naam van de website zijn waarnaar je linkt.
6. Klik op ‘Opslaan’.

Hoe plaats ik een link op mijn website mét backlink?

Als je een link naar een andere website op je eigen website wilt plaatsen, is het belangrijk dat je deze link met een backlink aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachines weten dat de site waarnaar je linkt relevant is voor jouw website. Backlinks zorgen ervoor dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt te staan, wat betekent dat je meer bezoekers naar je site kunt trekken.

Om een backlink naar een andere website toe te voegen aan je eigen website, moet je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar het CMS of webdesignprogramma waarmee je je website beheert en open de pagina waarop je de link wilt plaatsen.
2. Zoek naar het HTML-gedeelte van de pagina en plaats hier de volgende code: Anchortekst. Vervang “URL van site waarnaar je linkt” door de URL van de site waarnaar je wilt linken en “Anchortekst” door de tekst die je wilt gebruiken om naar de site te linken.
3. Sla de pagina op en bekijk je website om te zien of de link goed werkt.

Als je de link op deze manier hebt toegevoegd, zullen zoekmachines de site waarnaar je linkt als relevant voor jouw website beschouwen. Dit betekent dat je website hoger in de zoekresultaten zal komen te staan, wat weer betekent dat je meer bezoekers naar je site kunt trekken.

Conclusie

In het artikel wordt besproken dat het mogelijk is om een link te plaatsen zonder backlink. Dit kan door gebruik te maken van een URL-shortener of door de link in een HTML-tag te stoppen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de URL kort en gemakkelijk te onthouden is, omdat dit de kans vergroot dat mensen erop klikken. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pagina waarnaar je linkt relevant is voor jouw doelgroep, omdat dit de kans vergroot dat ze er iets aan hebben.