Kwalitatieve backlinks

Kwalitatieve backlink, hoe weet je wanneer een backlink kwalitatief is?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve backlinks, weet je dat het niet altijd gemakkelijk is om juiste informatie te vinden. Het kan dus belangrijk zijn om een goede checklist te maken om zeker te weten dat je geen links krijgt uit nepblogs of bedrijven die je niks aan kunt doen. In dit artikel geef ik je een aantal tips over hoe je kwalitatieve backlinks kan verzamelen.

Wanneer kun je zeker weten dat je een Kwalitatieve backlink hebt?

Wanneer je zeker wilt weten dat een backlink kwalitatief is, dan is het belangrijk om na te gaan of de klant die je link aanbt, hoogwaardige bedrijven of bronnen is. Hierbij moet je bijvoorbeeld onder andere aandacht besteden aan de inhoud van de website van de klant, maar ook aan het feit of deze website bekend staat in het milieu van online marketing. Kwalitatieve backlinks worden vaak vervaardigd door webmasters die goed weten hoe ze hun site moet organiseren en zorgvuldig informatie verzamelen over henzelf en hun concurrenten. Door hierop voorkeur te geven, ga je ervan uit dat de klant waarde hecht aan authenticiteit en integriteit.

Hoe beoordeel je een backlink?

Wanneer je een link aanbrengt op je blog, wil je zeker weten dat deze kwalitatief is. Dat is niet alleen belangrijk om positieve resultaten te behalen bij Google, maar ook om er zeker van te zijn dat andere bloggers je content serieus nemen. Er zijn verschillende manieren waarop je kan bepalen of een link kwalitatief is:

  • Check de overtuiging van de doelgerichtheid: Een backlink moet voldoen aan het soort doel dat de linker heeft gekozen. Wanneer een blogger links pakt naar content die in strijd is met haar eigen standpunt, weet hij of zij best wel dat het linkde website niet van harte welkom is op haar blog. Bijvoorbeeld, misschien wil een blogger graag materiaal lezen over reizen en zoekt dan op blogs die hem daarbij helpen. Dan kan hij of zij goede backlinks verwachten van websites die ervaring vertellen over planningsreisjes. Maak er dus uitstraling mee!
  • Beoordeel de betrouwbaarheid: Je moet ook kijken naar de betrouwbaarheid van de linker. Kwalitatief goede backlinks zijn vaak afkomstig uit betrouwbare bronnen, zoals persoonlijke bloggegers of specialisten in een bepaald domein. Een onbetrouwbare linker kan je dus niet vertrouwen en geldt daardoor als minder aantrekkelijk voor je blog.
  • Check het indexatieniveau: Indexatie is het gewicht dat Google gebruikt om content te ordenen. Hoe meer backlinks een website heeft, des te belangrijker wordt hij voor bezoekers op zoek naar relevante informatie.
  • Beoordeel de inhoud: Als laatste check controleer je of de inhoud van de link die je aanbrengt wel degelijk relevant is voor jouw blog. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat een link naar een informatieve blog over zonne-energie je blog gaat leeglopen met onbetaalbare tips.

Wat als ik een slechte backlink heb?

Een backlink is het verwerken van een link naar je blog of website door iemand anders. Backlinks zijn altijd positief, want ze tonen aan dat jij belangrijk genoeg voor je referentie is. Je vindt ze over het algemeen terug binnen jouw zoekresultaten met inbegrip van Google, Yahoo! en Bing. Hieronder volgen meer informatie over wat een backlink kwalitatief is:

  • Een backlink moet voldoen aan de kwaliteitseisen die er op staan. Dit houdt in dat de referentieautomaat van Google alle links die hij onderzoekt, wil invullen met behulp van vermeldingen zoals “vergelijkbaar met”, “geopend door” of “naam bekend”. Deze vermeldingen geven aan welke websites of blogs dit soort linkjes afkomstig zijn. Als je weet welke kwaliteitscriteria je hoogwaardige referenties moeten voldoen, dan ben je beter in staat om te bepalen of een backlink wel of niet voldoet.
  • Een backlink is altijd positief. Je vindt hem terug op je website, in je zoekresultaten en kunt er gelukkig mee wegkomen!
  • Een backlink is niet meer dan een link naar je blog of website. Je blog of website kan ook links naar andere websites hebben, die je dan ook mag invullen in de vermeldingen van je backlink.

Hoe kom ik aan goede kwalitatieve backlinks?

Een backlink is een link naar je website die bijdragen aan je positie in de zoekresultaten. Welke backlinks je ook opneemt, het belangrijkste is dat ze kwalitatief zijn. Hieronder onthullen we wat je moet doen om te weten of een backlink kwalitatief is.

Wanneer kan ik verwachten dat een link wel of niet kwalitatief is?

Een link vanuit één van de bekende zoekmachines, zoals Google en Bing, wordt altijd als kwalitatief beschouwd. Deze twee bedrijven controleren elkaar regelmatig om er zeker van te zijn dat alle links correct voorkomen en goed geregistreerd zijn. Ook schoonheidskenmerken (zoals HTML-tekstontwerpen) en technische details (zoals pagina’s met veel Tracking Pixel’s) maken een site tot hoogwaardige bron voor backlinks. Bij andere zoekmachines geldt dit niet altijd: vaak wordt slechts een link geaccepteerd als het door een van de bekende zoekmachines is aangemeld.

Hoe kan ik zeker weten dat een Kwalitatieve backlink is?

Als je niet weet of een link kwalitatief is, raadpleeg dan de site van de indexer. Dit bedrijf controleert elke dag of alle links op websites correct voorkomen en goed geregistreerd zijn. Ook schoonheidskenmerken (zoals HTML-tekstontwerpen) en technische details (zoals pagina’s met veel Tracking Pixel’s) maken een site tot hoogwaardige bron voor backlinks.

Wat moet ik doen om een Kwalitatieve backlink te krijgen?

Allereerst is het belangrijk dat je een goede website hebt. Doe dus niet alles in één keer, begin vooral met het maken van een goede website. Daarna is het belangrijk om contact op te nemen met andere bedrijven die je wilt laten backlinken. Op die manier ontstaat er automatisch een netwerk van websites die je helpen bij je positie in de zoekresultaten.

Conclusie

De criteria voor een kwalitatieve backlink zijn op dit moment nog niet heel duidelijk. Wel is wel bekend dat het linkgewicht, de qualiteit van het linknetwerk en de betrouwbaarheid van het linker arendje belangrijk zijn. Dus om alle mogelijke redenen moet je erop letten dat een backlink tot jouw site kwalitatief is. Zo weet je dat je goed bijdraagt aan de positie van jouw site in de zoekmachineresultaten.