inkomende links bekijken

Inkomende links bekijken, hoe doe je dat?

Je hebt een geweldig stuk inhoud gemaakt. En nu? Hoe zorg je ervoor dat mensen het daadwerkelijk zien? Als je wilt dat je inhoud succesvol is, moet je ervoor zorgen dat hij inkomende links heeft. In dit artikel laten we je zien hoe je kunt controleren op inkomende links en waarom ze belangrijk zijn voor je contentstrategie.

Wat zijn inkomende links?

Inkomende links zijn links naar jouw website vanuit andere websites. Je kunt ze bekijken via het tabblad ‘Referrers’ in Google Analytics. Hier zie je welke websites verwijzen naar jouw website, hoeveel verkeer ze sturen en welke pagina’s ze linken. Als je een nieuwe website lanceert, is het belangrijk om te kijken of er al inkomende links naar de site toegevoegd zijn. Dit geeft aan hoe populair de site is en of er al interesse is in wat je te bieden hebt.

Hoe bekijk je inkomende links?

Wanneer je een website bezoekt, kun je in de linkerkant van je scherm verschillende links zien die naar andere websites leiden. Dit noemen we inkomende links. Het is belangrijk om te weten waar deze links vandaan komen, omdat dit kan helpen om te bepalen hoe goed een website rankt in zoekmachines.

Inkomende links zijn niet alleen belangrijk voor website-eigenaren, maar ook voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wanneer een website hoog genoeg gewaardeerd wordt door andere websites, zal dit resulteren in een hogere ranking in zoekresultaten. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je inkomende links kunt bekijken en analyseren.

SERanking biedt een gratis tool aan waarmee je gemakkelijk alle inkomende links van een website kunt controleren. Klik op de onderstaande link om de tool te gebruiken.

Voordelen van het bekijken van inkomende links

Als je een website beheert, is het belangrijk om de inkomende links naar je site te controleren. Je kunt dit doen door gebruik te maken van een linkchecker of een webcrawler. Een linkchecker scant alle links op een pagina en geeft vervolgens aan of deze nog werken of niet. Een webcrawler bezoekt regelmatig websites en volgt alle links die op die sites staan. Op deze manier kun je zien welke links naar jouw site leiden.

Door inkomende links te controleren, kun je erachter komen hoe populair jouw site is en welke andere websites er naar jouw site linken. Dit is handig informatie om te hebben, omdat het je kan helpen bij het bepalen van de richting waarin je jouw website wilt ontwikkelen.

Nadelen van het bekijken van inkomende links

Als je inkomende links bekijkt, kan het zijn dat je minder relevante of irrelevante informatie te zien krijgt. Ook kan het zijn dat de site die je bezoekt niet goed wordt bijgehouden en daardoor verouderde informatie toont. Het is dus belangrijk om te weten hoe je inkomende links moet interpreteren en welke sites betrouwbaar zijn.

Conclusie

Een inkomende link is een link vanuit een andere website naar jouw website. Het is belangrijk om deze links te bekijken, want ze kunnen je helpen bij het verbeteren van je zoekmachineposities. Er zijn verschillende manieren waarop je inkomende links kunt bekijken.

De eerste manier is door gebruik te maken van de Google Webmaster Tools. Als je een website hebt die gebruik maakt van de Google-zoekmachine, dan kun je inloggen op de Webmaster Tools en daar je inkomende links bekijken.

De tweede manier is door gebruik te maken van een linkchecker, zoals SERanking. Dit programma scant websites op broken links en kan ook inkomende links laten zien. 


De derde manier is door naar de bronnen van je website te kijken, zoals de linkjes op je website of in andere websites. Als je een inkomende link ziet, moet je proberen de pagina te vinden waar die link vandaan komt en bekijk het daar.

Als je alle inkomende links hebt bekeken, moet je proberen ze te verbeteren. Je wilt dat ze aan algemene SEO-richtlijnen voldoen, zoals niet meer dan 100 woorden en een beschrijvend alt-attribuut op afbeeldingen.