Broken linkbuilding

Broken linkbuilding, wat is het en hoe werkt het?

Broken linkbuilding is een probleem dat inmiddels iedereen kent. Het is namelijk heel erg vervelend als je blogpagina op een website verschijnt, en je kunt merken dat het bericht door links naar andere websites wordt bekeken, maar toch staat er geen link naar jouw website op de pagina. Hoe kan dit zo zijn?

Wat is broken linkbuilding?

Broken linkbuilding is het plaatsen van links naar websites die niet meer functioneren of die je niet meer kunt controleren. Dit kan vooral gebeuren wanneer je een site wilt promoten met behulp van broken link building, maar de website dan inmiddels helemaal is verwijderd. Wanneer je links plaatst naar websites die dicht zijn of waarvan je weet dat ze zijn verwijderd, dan zorgt dit ervoor dat Google je sitekeuze gaat afsluiten. Doorbroken linkbuilding kan onnodig negatieve consequenties hebben voor je website en online presence.

Wat is broken linkbuilding?
Broken linkbuilding staat voor het aantrekken van links naar sites die niet meer functioneren of waarbij je niet meer controle over hebt. Hierdoor kun je bepaalde SEO opmerkingen doorgeven aan Google en zo uiteindelijk slechtere resultaten boeken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een website wordt afgesloten omdat Google erachter komt dat er broken links op de site liggen.

Hoe werkt broken linkbuilding?

Broken linkbuilding is het voeren van een campagne waarbij bezoekers van de website andere websites verliezen door links naar deze websites te verknippen. Dit kan optredens, artikelen of videos zijn die onderdeel uitmaken van de website of pagina.
Doorbroken links zijn schadelijk voor een website omdat ze de legitieme bezoekers afrappen. Veel bezoekers vinden het lastig om doorbroken links op te zoeken en dit leidt tot minder klikgedrag op de website. Dit kan leiden tot een terugval in de inkomsten, waardoor het management van de website tegenovergesteld staat aan wat het doel was van het linkbuildinginitiatief.

Waarom je bezig moet zijn deze methode van linkbuilding

Broken linkbuilding is een manieren waarop je je website aanbiedt aan bezoekers. Dit kan enerzijds door bepaalde links naar andere websites te laten zien, maar het kan ook voorkomen dat in de pagina’s van je site geen afspraken met andere sites overbroken worden. Om dit soort problemen te voorkomen is het belangrijk om regelmatig jelinks te controleren en eventuele gebroken links op te lossen. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat alle afbeeldingen en inhoudstukken op jouw site toegankelijk zijn voor Google, zodat ze zo goed mogelijk gepubliceerd kunnen worden in de zoekresultaten.

Hoe effectieve broken linkbuilding te bereiken

Broken linkbuilding is een relatief nieuw begrip in de SEO. Het doel van broken linkbuilding is om verkeer naar websites te laten liggen die uw bedrijf aanbiedt of promotionele content heeft. Omdat dit vooral gaat om links op sites waarvoor u geen toegevoegde waarde hebt, zoals advertenties of weblogs, wordt het vaak beter beklommen dan gebouwd.

Het kan zowel online als offline worden geprobeerd. Onlinebroken linkbuilding kan bijvoorbeeld worden bereikt door spamming e-mailadressen van potentiële klanten met prospectuslinks of links naar andere site die door uw bedrijf wordt gesteund. Offlinebroken linkbuilding kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van advertenties op plaatsen waar mensen vaak kopen (zoals in winkels), of door het aanbrengen van content met relevante koppelingen naar websites die verwant zijn aan ondernemingen die u doelwit bent.