Broken Link Checker

Plugin van de Week: Broken Link Checker van WPMUDEV

Deze keer gaan we een handige plugin bespreken, waarmee je gemakkelijk kunt controleren of er broken links in je website zitten. Broken Link Checker is een plugin die automatisch alle links in je website scant en vervolgens een rapport aanmaakt van eventuele broken links.

Wat is de Plugin van de Week?

DePlugin van de Week is een wekelijkse serie waarin we een interessante of nuttige WordPress-plugin laten zien. Deze keer kijken we naar Broken Link Checker van WPMUDEV.

Broken Link Checker is een plugin die automatisch broken links op je website opspoort en vervangt. Dit is erg handig omdat broken links niet alleen gebruikersfrustratie kunnen veroorzaken, maar ook je zoekmachineposities kunnen negatief beïnvloeden.

De plugin heeft een aantal handige features, zoals het rapporteren van gebroken links per pagina/post, het herstellen van links met één klik en het uitschakelen van linkchecking voor bepaalde gebruikers (bijvoorbeeld administrators).

Broken Link Checker is gratis te downloaden in de WordPress plugin repository.
Voor meer WordPress-tips, -tricks en -hacks, volg ons op Twitter en Facebook.

Wat doet de Broken Link Checker plugin?

De Broken Link Checker plugin van WPMUDEV is een handige tool voor het controleren van broken links op je WordPress website. De plugin scant alle links op je website en geeft een rapport met de resultaten. Je kunt ook instellen dat je per mail op de hoogte wordt gebracht van gevonden broken links.

Hoe gebruik je de Broken Link Checker plugin?

Broken Link Checker is een plugin van WPMUDEV die helpt bij het opsporen van gebroken links op je website. De plugin scant je website regelmatig op gebroken links en geeft je een overzicht van de problemen. Je kunt ook aangeven hoe vaak de plugin moet scannen.

Het is heel eenvoudig om de plugin te gebruiken. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar het tabblad ‘Instellingen’ en selecteer je ‘Broken Link Checker’. Hier kun je aangeven hoe of wanneer de plugin links moet controleren.

De plugin werkt automatisch en hoeft niet verder bewerkt of onderhouden te worden, wat het ideaal maakt voor drukke websites.

Pro’s en Con’s van de Broken Link Checker plugin

De Broken Link Checker-plugin van WPMUDEV is een handige plugin die helpt bij het opsporen van gebroken links op je WordPress-site. De plugin scant automatisch je content en geeft vervolgens een rapport met de gevonden problemen. Dit maakt het gemakkelijk om snel te zien waar er missende afbeeldingen of slechte links zijn, zodat je deze kunt oplossen.

De plugin is gratis te gebruiken voor sites met maximaal 3000 pagina’s. Voor grotere sites kost de plugin $49 per jaar.

Er zijn veel goede punten over deze plugin, maar er zijn ook een paar nadelen:

Voordelen:

– Gebruiksvriendelijk interface
– Scant automatisch je site op zoek naar broken links
– Geeft een duidelijk rapport met de problemen die zijn gevonden
– Is gratis te gebruiken voor sites met maximaal 3000 pagina’s

Nadelen:
– Kan maar per uur updaten, dus geen mogelijkheid om direct aan de slag te gaan. Je zult het eerste uur moeten wachten.

Alternatieven voor de Broken Link Checker plugin

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de Broken Link Checker plugin, dan kun je kiezen uit een aantal andere opties. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire plugins die je kunnen helpen bij het opsporen en corrigeren van gebroken links op je WordPress-site.

1. Broken Link Checker Lite
Deze gratis plugin scant regelmatig je website op zoek naar gebroken links en laat je weten wanneer er een probleem is. Je kunt ook handmatig controleren door simpelweg op ‘Scan Site’ te klikken in het menu van de plugin. De interface is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, waardoor het makkelijk is om problemen snel op te sporen en te verhelpen.

2. Dead Link Checker
Dead Link Checker is ook gratis, maar biedt wat meer geavanceerde functies dan Broken Link Checker Lite. Zo kun je met deze plugin niet alleen gebroken links opsporen, maar ook andere problemen zoals doodse afbeeldingen en website-secties die niet meer bestaan. De plugin scant ook regelmatig automatisch je website, maar je kunt ook handmatig controleren door op ‘Scan Site’ te klikken in het menu.

3. W3C Link Checker
W3C Link Checker is een online tool waarmee je website kan worden gescand op gebroken links. Je hoeft hiervoor alleen de URL van je website in te voeren en de scan wordt automatisch gestart. De interface geeft duidelijk weer welke links niet werken en wat het probleem is, zodat je deze makkelijk kunt corrigeren.

Conclusie

Broken Link Checker is een geweldige plugin voor WordPress-sites. Het helpt je bij het beheren van je links en zorgt ervoor dat alle links op je site werken. De plugin is eenvoudig te gebruiken en heeft veel handige opties.