Blog linkbuilding

Blog linkbuilding, hoe gebruik je een blog voor linkbuilding?

Linkbuilding is een manier om bezoekers van je website of blog te lokken en zo op je site of blog te komen. Je doel is dan om zo meer bezoekers naar je website of blog te krijgen, zodat ze daarmee meer inkomsten verwerven. Aan het linkbuilden doen we veel met SEO (search engine optimization), waarbij we onder andere onderzoek doen naar de juiste keywords en content voor onze website en blog. Maar hoe gebruik je eigenlijk een blog voor linkbuilding? In dit artikel vind je het antwoord op die vraag!

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is de manier waarop je websites en blogposts versterkt worden door andere websites of blogs te linken. Door middel van linkbuilding zorg je ervoor dat je naam bekend wordt binnen het bereik van potentiële klanten, zoals via social media. Hierdoor kan het aantal leads of verzoekjes om een product of dienst op je website of blog te bestellen stijgen.

Hoe gebruik je blogs voor linkbuilding?

Blog linkbuilding is één van de meest gestelde vragen over het gebruik van blogs in het linkbuilding. Veel bloggers zijn er nog niet aan toe om een blog te gaan plaatsen om hun website beter verder te kunnen bouwen, maar toch willen ze wel graag zo veel mogelijk links naar hun website krijgen. Wat kan ik doen om mijn blog te gebruiken als linkbuilder?

Je kunt je blog vooral gebruiken als basis voor je linkbuilding activiteiten. Het is belangrijk om zo veel mogelijk verschillende soorten content op je blog te publiceren en dit door heel Nederland op verschillende plekken online te zetten. Hierdoor bereik je langzaam maar zeker de doelgroep die je wilt bereiken met je linkbuildingactiviteiten. Wees creatief en probeer elke dag iets anders op je blog te publiceren, anders gaat het lijken alsof je afgezien van jezelf bent en dat wil je juist niet hoeven doen.

Ook moet je erop letten dat alle artikelen op je blog naar je doelgroep leiden. Zoals gezegd, wil je graag zo veel mogelijk links naar je website krijgen. Een goede manier om dit te bereiken is door artikelen over verschillende onderwerpen te publiceren die bepaald de belangstelling van de doelgroep hebben. Zo zorg je ervoor dat elke keer wanneer een lezer een artikel over iets anders leest op je blog, hij of zij wel naar jouw website luistert.

Verder is het belangrijk om regelmatig nieuwe bloggers aan te brengen en actief met hen in contact te blijven. Hierdoor krijg je ook altijd nieuwe content op je blog en wordt er door iedereen optimaal gebruik gemaakt van je blog als linkbuilder.

De verschillende soorten blogberichten voor linkbuilding

Bloggen kan je gebruiken voor linkbuilding. Hieronder vertellen we alles over het maken van blogberichten, wat er op zit en welke verschillende soorten berichten linkbaar zijn.

Vooral blogberichten met een duidelijk doel kunnen goed werken als linkbait. Denk bijvoorbeeld aan artikelen over gratis resources of tips voor het succesvol bloggen. Ook interessant kan een blogbericht zijn dat onderdeel is van een groter geheel, zoals het laatste nieuws in de categorie internet of social media marketing of campagnes die je aflevering van je show afwacht. Blogger’s moeten dan wel oppassen dat ze niet te veel persoonlijke content plaatsen om zo mogelijk wat meer links in hun portfolio te krijgen.

Een andere manier om links te verdienen is door artikelen over bepaalde onderwerpen publiekelijk te maken door referenties en interviews uit te laten voeren. Daarnaast is het ook mogelijk om tussentijds anonieme blogsites over te nemen of artikelen te publiceren op sites waarmee je contact hebt. Hierdoor kan je links aan andere blogs lenen, wat weer bijdraagt aan linkbuilding.

Ter vergelijking:

– Bloggen als linkbait: goed voor duidelijk doel;
– Referenties en interviews publiceren: goed voor onderwerpen met een publieke focus;
– Anonieme blogsites overnemen of artikelen plaatsen op referentieblogsites: goed voor contact met potentiële partners.

Manieren om links te krijgen van bloggers

Blog linkbuilding kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met bloggers die je leuk vindt, elke week een blogbericht plaatsen over een onderwerp waar jij iets over weet of het thema van het dagelijkse nieuws benaderen door een artikel te schrijven over één van deze onderwerpen. Ook kun je blogs volgen en in de discussies aanwezig zijn om mogelijke links te verzamelen. Het is belangrijk om evenwel goed uit te checken of je blog ook relevant voor andere bloggers is, anders kunnen ze je links niet geven.