Bitvavo Review

Bitvavo review | Alles het kopen van Cryto via Bitvavo!

Bitvavo, mijn persoonlijke favoriet!

Ben je geïnteresseerd in het investeren in cryptovaluta? Dan kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Er is veel verschillende informatie te vinden op internet en het is moeilijk om te zien waar je moet beginnen.

Bij welke exchange kun je bijvoorbeeld het beste een account aanmaken om te kunnen beginnen met handelen? Zoek je een betrouwbare aanbieder van Nederlandse bodem met gunstige transactiekosten, dan kan Bitvavo een goede optie zijn. Maar hoe werkt Bitvavo nu eigenlijk? Wij hebben het platform alvast geprobeerd voor jou: in dit artikel alles wat je maar wilt weten over Bitvavo, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken. Lees aan het einde van het artikel ook zeker onze Bitvavo review!

bitvavo review

Inhoudsopgave

Begin vandaag nog met investeren in Crypto via Bitvavo!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse exchange: een ‘marktplaats’ waar je diverse cryptomunten kunt kopen en verkopen. Op dit moment is Bitvavo de grootste exchange van Nederland, wat het voor veel Nederlandse investeerders een aantrekkelijke optie maakt. Bitvavo kent namelijk vele voordelen. Zo zijn ze technisch gezien zeer veilig, hebben ze een vergunning bij de Nederlandse Bank en rekenen ze zeer lage transactiekosten. Ook zijn de app en de website gemakkelijk in gebruik en hebben ze een volledig Nederlandssprekende klantenservice. Dit maakt Bitvavo voor vele Nederlandse investeerders een goede keuze. Bitvavo is dan ook genomineerd voor Website van het Jaar 2021 en kent vele tevreden gebruikers.

Aan het einde van dit artikel lees je onze Bitvavo review!

Begin direct met investeren Crypto via Bitvavo!

Hoe werkt Bitvavo?

Wil je een gratis account aanmaken bij Bitvavo? Jezelf registreren bij Bitvavo is gelukkig niet moeilijk. Je hoeft enkel een paar persoonlijke gegevens in te vullen en een sterk wachtwoord te verzinnen om toegang te krijgen tot de exchange. Vervolgens dien je jezelf te verifiëren met een identiteitsbewijs. Dit heeft te maken met de regels van De Nederlandse Bank. Hier moet Bitvavo aan voldoen, omdat zij in Nederland gevestigd zijn en hier een bankvergunning hebben. De verificatie duurt gelukkig niet lang. Nadat je geverifieerd bent, kun je geld storten op het platform. Hiermee kun je meteen aan de slag met het kopen en verkopen van cryptovaluta!

Je kunt Bitvavo gebruiken via de webbrowser, maar ze bieden ook een app voor iOS en Android aan. De gratis Bitvavo app is gratis te downloaden op je smartphone en zeer handig in het gebruik. Voor geavanceerde traders is de webbrowser de beste keuze. Hier kun je namelijk kiezen voor de ‘Trading View’. Deze maakt het mogelijk geavanceerde analyses te doen en deze in te zetten in je trading strategie. Wil je passiever beleggen, of heb je nog niet genoeg kennis van cryptovaluta? Dan heb je echter genoeg aan de ‘normale’ website of Bitvavo app. Bitvavo biedt maar een soort account aan: het standaardaccount. Om actief te traden heb je dus geen ‘speciaal’ account nodig.

Ook biedt Bitvavo diverse wallets voor het veilig opslaan van je cryptovaluta. De Bitvavo wallet zit al in het programma en met een druk op de knop krijg je je eigen adres voor de specifieke Bitvavo wallet. Hiermee kun je crypto naar andere exchanges zenden en crypto ontvangen. Wil je liever je eigen wallet gebruiken? Dat is ook geen probleem. Na een korte verificatie, om te kijken of de wallet wel echt van jou is, kun je meteen crypto verzenden naar andere Wallet-adressen, maar ook ontvangen. Dit is vooral handig wanneer je gebruik maakt van meerdere exchanges!

Hoe meld je je aan bij Bitvavo?

Je aanmelden bij Bitvavo is niet moeilijk. Volg deze stappen om snel en makkelijk een account bij Bitvavo aan te maken. Wil je meer lezen over mijn Bitvavo Review? Lees dan verder!

Begin vandaag nog met investeren in Crypto via Bitvavo!

Welke kosten rekent Bitvavo?

Een van de redenen voor de populariteit van Bitvavo is de lage transactie- en servicekosten. Deze kosten zijn vastgesteld in een staffel. Hoe meer je handelt, hoe lager de transactiekosten zijn. Laat je dit echter niet tegenhouden wanneer je met kleinere bedragen wil handelen! Bitvavo rekent ook voor kleine bedragen namelijk zeer gunstige transactiekosten en er zijn vaak promoties waardoor je over een bepaald eerste bedrag nog geen transactie- of servicekosten hoeft te betalen. Deze Bitvavo bonus kun je verkrijgen bij het maken van een nieuw account (evt cta link invoeren).

Bitvavo betaalmethodes: storten en uitbetalen

Bitvavo kent verschillende betaalmethoden, waarmee je geld op je account kunt zetten. Hiermee kun je vervolgens cryptovaluta aankopen. Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is, kun je direct geld overmaken via de bank en kun je ook meteen beginnen met handelen.

Op dit moment biedt Bitvavo de volgende betaalmethoden aan:

  • iDeal (0% transactiekosten)
  • SEPA bank transfer (0% transactiekosten)
  • Bancontact (0% transactiekosten)
  • MyBank (1,5% transactiekosten) EPS
  • Überweisung (1,75% transactiekosten)
  • Giropay (1,75% transactiekosten)

Dit betekent dat je ook met buitenlandse bankrekeningen bij Bitvavo terecht kunt. Wanneer je een Nederlandse bankrekening hebt, is iDeal de beste keuze. Je betaalt dan geen extra kosten voor de betaling en hebt zeer snel beschikking over je geld. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van betalingen met een creditcard of PayPal. Ook voor Duitse en Belgische bankrekeningen heeft Bitvavo meer dan genoeg opties.

Bitvavo heeft het minimale orderbedrag voor het kopen van cryptovaluta op dit moment vastgesteld op 5 euro. Met 5 euro kun je dus al beginnen met het aanschaffen van de cryptovaluta van jouw keuze. Wanneer je fysiek geld op je Bitvavo-account wil zetten moet dit minimaal 1 euro zijn. Ook is er een maximum van 10.000 euro per transactie.

Ook kun je natuurlijk je winsten uit laten betalen in geld, nadat je je crypto verkocht hebt. Dit gebeurt met een druk op de knop naar de bankrekening die je gekoppeld hebt aan je account. Bij je eerste storting wordt je bankrekening namelijk meteen geverifieerd. Je kunt enkel geld overmaken naar een geverifieerde bankrekening: dat is wel zo veilig.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een erg betrouwbare partij op het gebied van cryptovaluta. Ze zijn de grootste exchange van Nederland en hun hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Hierdoor houden ze zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving en is alle informatie over het bedrijf op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Een zeer veilig gevoel! Kortom, is Bitvavo betrouwbaar? Ja zeker! In onze Bitvavo review kun je precies lezen waarom wij de betrouwbaarheid van Bitvavo als zeer goed beoordelen.

Bitvavo Regulatie

Bitvavo is een Nederlandse financiële instelling en dient zich dus te houden aan de wet- en regelgeving die de Nederlandse Bank heeft opgesteld. Op 11 november 2020 heeft Bitvavo zijn registratie bij de DNB verkregen. Dit betekent in de praktijk onder meer dat je jezelf dient te verifiëren op het platform, om zo witwassen en de financiering van terrorisme te kunnen signaleren en voorkomen. Bitvavo houdt zich aan de WWFT en de diverse richtlijnen van de Europese Unie betreffende cryptoexchanges en financiële instellingen. De Bitvavo regulatie is dan ook zeer streng. Dit is gunstig, want dit zorgt ervoor dat de kans dat je crypto in verkeerde handen valt of kwijt raakt, erg klein is.

Ook dien je je bankrekening te verifiëren bij het gebruik van Bitvavo. Hierna kan cash geld direct via een SEPA transfer worden uitbetaald op je bankrekening. Dit is wel zo veilig: het geld kan enkel worden uitbetaald op een geverifieerde bankrekening, die op jouw naam dient te staan. Zo weet je zeker dat niemand in jouw account jouw crypto kan verkopen en er vervolgens met de winsten vandoor kan gaan.

Bitvavo technische veiligheid

Ook technische veiligheid staat hoog in het vaandel bij Bitvavo. Natuurlijk is het de bedoeling dat je zelf goed op de veiligheid van je account let, maar Bitvavo biedt je genoeg opties om dit te kunnen waarborgen. Zo kun je makkelijk 2FA (two-factor authentication) instellen op je account en bieden ze een uitgebreide beveiliging tegen phishing. Ook worden de cryptomunten bewaard op diverse cold wallets, fysieke opslagmiddelen voor cryptovaluta, die ook daadwerkelijk op een streng beveiligde en geheime locatie liggen opgeslagen. 

Dat geldt ook voor de servers en backups van Bitvavo. Deze opslag is offline en kan dus niet gehackt worden. Tot op heden is Bitvavo nooit gehackt. De betalingen verlopen uiteraard via een beveiligd systeem (SSL), waarbij gegevens versleuteld worden verstuurd.

Ook wordt de exchange beheerd door zeer ervaren programmeurs en andere specialisten. De code moet daarbij voldoen aan zeer strenge eisen en wordt ook door externe beveiligingsbureaus bekeken en veilig bevonden. Bitvavo houdt zich aan de strengste veiligheidsnormen voor crypto exchanges in de Europese Unie. Dat is wel zo veilig!

Juridische veiligheid

Ook bij een eventueel faillissement van Bitvavo is er weinig aan de hand: er wordt gewerkt met een constructie van stichtingen, waardoor betalingen en de opslag van de cryptovaluta altijd gewaarborgd zijn. Geld dat wordt gestort, wordt namelijk automatisch op de rekening van de stichting gestort. Deze stichting staat juridisch los van het bedrijf Bitvavo. Dat betekent dat je geld geen risico loopt bij een eventueel faillissement van Bitvavo.

Ook wordt de exchange beheerd door zeer ervaren programmeurs en andere specialisten. De code moet daarbij voldoen aan zeer strenge eisen en wordt ook door externe beveiligingsbureaus bekeken en veilig bevonden. Bitvavo houdt zich aan de strengste veiligheidsnormen voor crypto exchanges in de Europese Unie. Dat is wel zo veilig!

Klantenservice

Bitvavo biedt een uitgebreide FAQ aan, waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt terugvinden. Ook is er een Nederlands sprekende klantenservice via Live Chat en e-mail. De Bitvavo klantenservice is via Live Chat iedere werkdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00 uur en biedt snel een antwoord op al je vragen. Ook kun je de Bitvavo klantenservice een email sturen met je vraag of opmerking. De emailafdeling is ook in de weekenden en avonduren bereikbaar.

Begin vandaag nog met investeren in Crypto via Bitvavo!

Welke coins biedt Bitvavo aan?

Het aanbod bij Bitvavo is zeer groot: Bitvavo biedt op het moment van schrijven meer dan 150 cryptovaluta aan. Je kunt handelen in populaire valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en Dogecoin, maar ook minder bekende cryptomunten zijn verkrijgbaar op het platform. Er worden regelmatig nieuwe coins toegevoegd en het aanbod bij Bitvavo wordt dus steeds groter.

Ook kun je bij Bitvavo geld verdienen door middel van staking. Dit is het opslaan van coins. Hiermee kun je een passief rendement behalen, te vergelijken met rente. Bitvavo is het enige platform in Nederland dat staking aanbiedt voor een groot aantal coins.

Bitcoin bij Bitvavo kopen?

Bitcoin (BTC) is de eerste echte cryptocurrency en ontstond na de bankencrisis van 2008. Bitcoin was dan ook bedoeld als antwoord op het huidige financiële systeem. Tot op heden is nog niet bekend wie de technologie achter Bitcoin heeft ‘uitgevonden’. Dit is een persoon die zichzelf Satoshi Nakamoto noemt, maar zijn echte identiteit is nog steeds niet bekend.

Bitcoin wordt gevormd door de blockchain. Dit werkt op een ingewikkelde manier, maar je kunt het zien als een keten van transactiedata die gevormd wordt door een blok gebundelde transacties die vervolgens in een ‘blok’ aan elkaar gebundeld worden. De kracht van de blockchain is dat deze decentraal is. Dat houdt in dat er geen vast punt is waar de database zich bevindt. Over de hele wereld zijn duizenden kopieën van de database. Hierdoor kan het Bitcoin-netwerk niet uit de lucht worden gehaald.

De koers van vrijwel alle cryptovaluta is gebaseerd op Bitcoin. Bitcoin is dan ook de ‘moeder’ van de cryptovaluta en de reden dat de blockchain-technologie nu veelvuldig wordt toegepast.

Begin vandaag nog met investeren in Bitcoin via Bitvavo!

Dogecoin op Bitvavo

Dogecoin (DOGE) is een van de meest recent toevoegde coins op Bitvavo en is een coin die verwijst naar internetmemes op websites als 4chan en Reddit. De coin is gemaakt om betalingen op deze netwerken mogelijk te maken maar wordt hier nu nauwelijks voor gebruikt. Dogecoin is dus eigenlijk begonnen als ‘grapje’, maar stijgt vaak zeer snel in waarde, waardoor het een interessante coin is voor veel investeerders. Sinds augustus 2021 is Dogecoin, na groot succes, dan ook bij Bitvavo beschikbaar.

Holo bij Bitvavo kopen

Holo (Holochain of HOT) is uiteraard ook verkrijgbaar op Bitvavo en is een belangrijke cryptomunt voor het realiseren van dApps: gedistribueerde applicaties. Dit zijn applicaties die, net als de blockchain van Bitcoin, gedecentraliseerd zijn. Deze applicaties worden dus verspreid over de wereld in ‘nodes’ opgeslagen, vergelijkbaar met de ‘blockchain’ van Bitcoin, waardoor ze niet tot zeer moeilijk offline te halen zijn. Holo biedt het fundament waar gebruikers deze dApps en hun bijbehorende blockchain op kunnen bouwen.

Cardano

Cardano (ADA) is een nieuwkomer in de cryptowereld en is op dit moment de derde grootste cryptocurrency. Handelen in Cardano bij Bitvavo is dan ook mogelijk. Ook biedt Bitvavo staking aan in Cardano. Cardano is op dit moment een populaire munt, omdat deze de voordelen van meerdere munten met elkaar combineert. Denk bijvoorbeeld aan de ‘smart contracts’, die afgekeken zijn van de munt Ethereum, de tweede grootste cryptovaluta ter wereld. 

Cardano zorgt er echter voor dat transacties veel sneller en tegen lagere kosten kunnen worden doorgevoerd dan bijvoorbeeld bij het Ethereum-netwerk het geval is, dat vaak gepaard gaat met hoge kosten (ook wel gas fees genoemd). Ook biedt Cardano een veiliger netwerk doordat het van meerdere blockchains gebruik maakt.

Voordelen Bitvavo!

Nadelen Bitvavo

Mijn Bitvavo review

Op internet zijn veel verschillende reviews en Bitvavo ervaringen te lezen. Bitvavo krijgt dan ook veel positieve beoordelingen en het internet staat vol met positieve Bitvavo ervaringen. Ze zijn dan ook genomineerd voor Website van het Jaar 2021. Op basis van deze informatie achten wij Bitvavo een betrouwbare en veilige optie voor het kopen en verkopen van cryptovaluta in Nederland! Gezien de grote controle van De Nederlandse Bank en de goede veiligheidsmaatregelen en technische waarborgen, is Bitvavo op dit moment een van de beste opties op de markt. Ook is Bitvavo een van de weinige exchanges waar je gebruik kunt maken van iDeal, is het aanbod van verschillende cryptovaluta bij Bitvavo zeer groot en zijn zowel de website als app zeer makkelijk in gebruik, ook voor de beginnende gebruiker. Mijn Bitvavo review is dus 5/5 sterren!

Wil jij ook graag handelen in crypto? Probeer dan eens Bitvavo! Wanneer je je aanmeldt via onze link betaal je de eerste week geen transactie- of servicekosten over de eerste 1000 euro. Dat is altijd mooi meegenomen! Deze welkomstbonus is geldig voor alle nieuwe gebruikers van het platform die van onze link gebruik maken. Ben je klaar om te investeren? Maak dan zeker gebruik van onze Bitvavo bonus!