Asset CleanUp Pro review

Asset CleanUp Pro review, dé oplossing voor trage sites?

In dit artikel leer je alles over Asset CleanUp Pro: Page Speed Booster – een WordPress-plugin die helpt bij het optimaliseren van je website.

Wat is Asset CleanUp Pro?

Asset CleanUp Pro is een plugin voor WordPress die helpt bij het optimaliseren van de pagina-laadtijd. De plugin scant de pagina en detecteert overbodige assets, zoals ongebruikte JavaScript- en CSS-bestanden. Vervolgens kunnen deze bestanden worden gedempt of verwijderd, waardoor de pagina sneller laadt. Asset CleanUp Pro is gratis te downloaden in de WordPress plugin repository.

Hoe werkt Asset CleanUp Pro?

Asset CleanUp Pro is een plugin die helpt bij het verbeteren van de pagina-laadtijd. De plugin werkt door het detecteren van onnodige assets (CSS en JS) die op een pagina worden geladen en vervolgens deze assets te verwijderen of uit te schakelen. Dit kan ervoor zorgen dat een pagina sneller laadt, omdat er minder assets hoeven te worden geladen.

Asset CleanUp Pro is eenvoudig te gebruiken: je installeert de plugin en gaat naar de pagina die je wilt optimaliseren. De plugin toont dan alle assets die op die pagina worden geladen, waarna je kunt kiezen welke assets je wilt uitschakelen of verwijderen.

De plugin biedt ook een aantal handige opties, zoals het automatisch uitschakelen van assets op bepaalde pagina’s (bijvoorbeeld alleen op de startpagina), het uitschakelen van assets voor bepaalde gebruikers (bijvoorbeeld alleen voor bezoekers), en het uitschakelen van assets voor mobiele apparaten.

Het is een premium plugin en kost $49 (ongeveer €42). Er is ook een gratis versie van de plugin beschikbaar, maar deze bevat minder opties.

Wat zijn de voordelen van Asset CleanUp Pro?

– Asset CleanUp Pro is een plugin die je helpt bij het optimaliseren van de snelheid van je website.
– De plugin werkt door het automatisch scannen van je website en het identificeren van onnodige assets.
– Assets kunnen onnodig zijn omdat ze niet gebruikt worden op een bepaalde pagina, of omdat ze duplicerend zijn.
– Door onnodige assets te verwijderen of uit te schakelen, kan de snelheid van je website aanzienlijk toenemen.
– De plugin is eenvoudig te gebruiken en biedt een gratis versie met basisfunctionaliteit. Er is ook een premiumversie met meer mogelijkheden, zoals het uitschakelen van assets op specifieke pagina’s.

Wat zijn de nadelen van Asset CleanUp Pro?

Alhoewel Asset CleanUp Pro vele voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen:

-Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke assets je kunt verwijderen zonder de functionaliteit van je website te verminderen.
-Als je per ongeluk een asset verwijdert waar je website nog wel gebruik van maakt, kan dit leiden tot problemen met de weergave van je website.
-Het is mogelijk dat de gratis versie van het plugin beperkingen oplegt voor het aantal pagina’s of assets waarmee je kunt werken.

Hoe gebruik je Asset CleanUp Pro?

Asset CleanUp Pro is een WordPress-plugin die je helpt bij het optimaal inzetten van je website. De plugin maakt het mogelijk om assets, zoals CSS- en JavaScript-bestanden, te beheren op pagina-niveau. Dit betekent dat je precies kunt zien welke assets worden geladen op welke pagina’s en posts, en dat je deze kunt selecteren voor optimalisatie.

Om de plugin te gebruiken, installeer en activeer je deze eerst op je WordPress-site. Vervolgens kun je in het menu naar ‘Asset CleanUp’ gaan om de plugin te openen. Je ziet dan een overzicht van alle pagina’s en posts op je site, met daarbij aangegeven welke assets er worden geladen.

Voor elke pagina of post kun je vervolgens aangeven welke assets je wilt laden of juist niet. Zo kan je ervoor zorgen dat onnodige assets niet worden geladen, wat kan leiden tot een snellere website. Je kunt ook bulkacties uitvoeren op je pagina’s en posts, zodat je in één keer veel pagina’s kunt optimaliseren.

Alternatieven

Als je Asset CleanUp Pro gebruikt om de pagina’snelheid van je WordPress-site te verbeteren, zijn er een aantal alternatieven die je kunt overwegen.

De meeste mensen gebruiken WP Rocket, dat is een plugin die automatisch alle onnodige CSS- en JavaScript-bestanden uitschakelt op basis van de pagina’s die de bezoekers bekijken. Dit kan ervoor zorgen dat de pagina’s sneller laden en helpt ook bij het besparen van bandbreedte.

Een andere optie is Autoptimize, dat vergelijkbare functies heeft als WP Rocket, maar ook extra opties zoals het minify van HTML- en CSS-bestanden. Het voordeel van Autoptimize is dat het gratis is, maar het nadeel is dat het iets minder eenvoudig te gebruiken is dan WP Rocket.

Enkele andere populaire opties voor WordPress-paginaoptimalisatie zijn W3 Total Cache en Swift Performance Lite. Beide plugins bieden uitgebreide opties voor caching en compressie, maar zijn niet zo eenvoudig te gebruiken als WP Rocket of Autoptimize.

Als je de plugin wilt uitschakelen, moet je gewoon naar je WordPress-dashboard en naar de pluginpagina gaan. Klik op de link ‘Plugins uitschakelen’ onder aan de pagina en de plugin wordt automatisch uitgeschakeld op je website.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Asset CleanUp Pro een uitstekende pagina-snelheidsverbeterende plugin is. Het kan een aanzienlijk verschil maken in de laadtijd van een pagina, en het vermindert ook het aantal HTTP-verzoeken dat door een browser wordt gedaan. Als je website trage pagina’s heeft, of als je gewoon wilt dat je pagina’s sneller laden, dan is dit zeker de moeite waard om te proberen.